X
Va recomandam sa cititi si:
10 aplicatii care iti aduc luxul pe smartphone

Daca ai bani, dar nu ai timp, probabil ca iti surade ideea de a-ti folosi telefonul mobil pentru a fi permanent conectat la lumea luxului....

Art | 14.07.2013 |

10 picturi cu preturi exorbitante

Urmatoarea
1/10

Care este legatura dintre arta si bani? De ce sunt dispusi miliardarii lumii sa cheltuie sume exorbitante pentru a intra in posesia unor tablouri aparent banale? Este vorba depre pasiune, rivalitate, business sau toate la un loc? Valorea unui tablou nu are neaparat legatura cu calitatea picturii sau cu artistul in sine cat are cu provenienta lui, mai precis cu renumele posesorului anterior al tabloului. In continuare va prezentam cele mai scumpe tablouri din lume, vandute la licitatii pentru zeci de milioane de dolari si va invitam sa decideti cate dintre acestea sunt demne de preturile lor. Desi magnatii care au acces la astfel de tranzactii prefera sa pastreze discretia in privinta lor, nu este un secret ca printre ei se numara oameni de afaceri faimosi din SUA si Rusia.

Mark Rothko “White Center”

10. Mark Rothko: “White Center” – 72,8 milioane $

Acest tablou finalizat de pictorul american expresionist Mark Rothko in 1950 a fost vandut de casa de licitatii Sotheby’s New York in 2007, pentru pretul-record de 72,8 milioane $.  Tabloul abstract al lui Rothko a apartinut dinastiei americane Rockefeller, fiind vandut de David Rockefeller si achizitionat de familia regala din Qatar. La etajul 56 al cladirii Rockefeller Center din New York, David R. avea o colectie de arta impresionanta, cu tablouri apartinand faimosilor Picasso, Gaugain, Rothko si nu numai. In 1960, Rockefeller a platit mai putin de 10.000 $ pentru pictura “White Center”.


Vezi paginile urmatoare:
Urmatoarea

Comments are closed.