X
Va recomandam sa cititi si:
10 aplicatii care iti aduc luxul pe smartphone

Daca ai bani, dar nu ai timp, probabil ca iti surade ideea de a-ti folosi telefonul mobil pentru a fi permanent conectat la lumea luxului....

Events | 11.10.2016 |

Apollo111, noul teatru din Capitala

Teatrul Apollo111, Bucuresti

Teatrul Apollo111 isi va deschide usile pentru public incepand din luna noiembrie, punand la dispozitia acestuia un concept inedit pe piata culturala din Romania.

Noutatile oferite de Apollo111 constau in formatul pe care il propune, in care fiecare productie are la dispozitie doar sase saptamani de joc, si in faptul ca fiecare an/stagiune va avea un curator diferit. Artistul desemnat pentru acest rol va fi invitat sa propuna o tema pentru anul respectiv, urmand ca piesele jucate in acea perioada sa fie in concordanta cu subiectul ales.

„Am construit Apollo111 dintr-o nevoie pe care am sesizat-o pe piata de teatru privata.  Cererea pentru spectacolele de calitate a crescut datorita numarului mare de productii independente. Venim astfel in intampinarea publicului cu un spatiu performant si spectacole care vor purta marca Apollo111. Spatiul nostru va fi mai mult decat un simplu teatru, va fi locul potrivit pentru socializare, in care arta se manifesta in toate formele ei”, declara Bogdan Dumitrache, actor si co-fondator Apollo111.

Realizat cu sprijinul BRD – Groupe Société Générale, obiectivul proiectului este de a pune la dispozitia publicului un mediu propice dedicat productiilor teatrale independente si artistilor contemporani.

Apollo111 va reprezenta mixul perfect intre vizionarea celor mai bune spectacole, clasice si contemporane, si un spatiu de comunicare intre public si artisti, antreprenori din domeniul creativ sau personalitati din domeniul cultural.

Bogdan Dumitrache si Catalin Rusu (fondatori)

„Teatrul are darul de a sapa adanc in ceea ce se intampla in jurul nostru. Ne face sa devenim mai empatici in societate. Pentru a fi in ritm cu lumea care se tot exploreaza pe sine, la Apollo111 incercam sa facem un teatru ancorat in trecutul recent, care sa disece teme vii ale societatii romanesti. Lumea se schimba de la o stagiune la alta, iar directia artistica a Apollo111 preda stafeta, an de an, unui om cu o alta viziune. Dincolo de scena, subsolul cladirii Universul spera sa gazduiasca nu doar artisti, ci si oameni normali cu nerv artistic”, anunta Catalin Rusu, co-fondator Apollo111.

Primul an va fi curat de actorul Bogdan Dumitrache, iar tema de debut pune accentul pe o abordare interdisciplinara intre teatru si film. Primele trei piese jucate vor fi: „Ali: Frica mananca sufletul”, in regia lui Radu Jude; „Sieranevada”, in regia lui Catalin Mitulescu; „Dupa ploaie”, in regia lui Alex Maftei.

Al doilea an va fi curat de regizorul Radu Afrim.

Piesa „Ali: Frica mananca sufletul” va fi pusa in scena pentru prima oara in data de 10 noiembrie, iar biletele vor fi in curand disponibile in reteaua www.blt.ro. Mai multe informatii despre Apollo111 pot fi gasite pe platforma Apollo111.ro si pe pagina de Facebook a teatrului.

Avandu-i ca fondatori pe Bogdan Dumitrache, Catalin Rusu, Calin-Peter Netzer si Dragos Vilcu, teatrul Apollo111 va include o stagiune principala de teatru in fiecare an, dar si repertorii de teatru pentru copii. Amplasat in fosta cladire Universul, recent renovata si cu o istorie care dateaza inca de la inceputul secolului XX, Apollo111 isi doreste sa seteze noi standarde in ceea ce priveste arta, confortul, dar si siguranta celor ce ii vor calca pragul. Spatiul din Palatul Universul are o suprafata de peste 800 metri patrati dedicata spectacolelor si divertismentului, o sala de teatru cu o capacitate de 140 de locuri si proiectie profesionala de cinema, o sala dedicata concertelor si evenimentelor speciale, trei sali de repetitii, doua sali de casting si o terasa.

Posteaza comentariu

*