X
Va recomandam sa cititi si:
10 aplicatii care iti aduc luxul pe smartphone

Daca ai bani, dar nu ai timp, probabil ca iti surade ideea de a-ti folosi telefonul mobil pentru a fi permanent conectat la lumea luxului....

Design | 14.05.2015 |

Bar Luce, cafeneaua decorata de Wes Anderson

Cafeneaua Bar Luce din Milano, Italia

Excentricul regizor Wes Anderson este recunoscut inclusiv pentru aspectul inconfundabil al decorurilor din filmele sale. Daca v-au placut The Royal Tenenbaums, Rushmore sau The Grand Budapest Hotel puteti pretinde ca sunteti pe platourile de filmare vizitand noua cafenea din Milano al carei design reflecta stilul sincretic si consistent al regizorului.

Cafeneaua Bar Luce a fost inaugurata sambata trecuta si este gazduita de cladirea Fondazione Prada, spatiu expozitional amenajat intr-o fosta distilerie din anii 1900. Interiorul cafenelei este decorat in stil milanez, imbinand influente pop art din anii ’50-’60 cu neorealismul italienesc. Wes Anderson a pastrat partial structura initiala, cum ar fi acoperisul arcuit care recreeaza in versiune miniaturala tavanul din sticla al cladirii Galleria Vittorio Emanuele din Milano.

Wes Anderson a decorat Bar Luce

Explicand de ce a ales sa nu respecte totusi simetria care caracterizeaza decorurile filmelor sale, Wes Anderson a scris pe site-ul oficial Bar Luce: “Aici nu veti gasi unghiul ideal. Cafeneaua este pentru a manca, a bea, a discuta, a citi si nu numai. Desi consider ca ar fi utila ca platou de filmare, cred ca mai degraba mi-as petrece timpul aici pentru a gasi inspiratie si a scrie scenarii. Am incercat sa decorez cafeneaua asa cum mi-ar placea sa arate un spatiu in care mi-as petrece amiezile.”

Mobila simpla, culorile vii combinate cu nuante pamantii, tapetul cu tematica “Budapest Hotel”aparatul de Jukebox si cele de Pinball creeaza o atmosfera prietenoasa si vibranta, care ne duce cu gandul la cafenelele din anii ’60. De asemenea, fanii regizorului vor recunoaste in decor elemente din filmele The Life Aquatic with Steve Zissou si Castello Cavalcanti.

Anderson nu este singurul regizor care si-a folosit creativitatea pentru a decora un astfel de spatiu; in 2011, David Lynch a deschis clubul de noapte Silencio in Paris, destinat membrilor elitisti care au acces la oferte private.

Barul cafenelei Bar Luce

Posteaza comentariu

*