X
Va recomandam sa cititi si:
10 aplicatii care iti aduc luxul pe smartphone

Daca ai bani, dar nu ai timp, probabil ca iti surade ideea de a-ti folosi telefonul mobil pentru a fi permanent conectat la lumea luxului....

Art | 18.05.2015 |

Cel mai scump tablou vandut vreodata la licitatie

Les Femmes d’Alger

O panza de Picasso a devenit, saptamana trecuta, cel mai scump tablou vandut vreodata la licitatie, fiind adjudecat pentru 179,4 milioane de dolari, in cadrul unui sedinte organizate de casa Christie’s in New York.

La evenimentul pe parcursul caruia au fost doborate zece recorduri mondiale capodopera “Femeile din Alger” (1955), semnata de faimosul artist spaniol Pablo Picasso, a depasit fara dificultate recordul detinut de Tripticul lui Francis Bacon intitulat “Trei studii ale lui Lucian Freud”, adjudecat pentru 142,4 milioane de dolari in 2013.

Initial, valoarea picturii lui Picasso, in care personajul central o reprezinta pe fosta iubita a pictorului, Françoise Gilot, fusese estimata la 140 de milioane de dolari. Tabloul realizat ca omagiu pentru Henri Marisse, care decedase in noiembrie 1954, a fost vandut si in 1997, la o licitatie organizata de Casa Christie’s, pentru 32 de milioane de dolari.

La licitatia de saptamana trecuta au fost vandute 35 de opere, totalizand 705,85 milioane de dolari. Creatia din bronz “Om aratand cu degetul” a lui Giacometti, cu inaltimea de 1,77 metri, din care exista doar sase mulaje in toata lumea, a fost estimata la 130 de milioane de dolari si adjudecata ulterior in trei minute, pentru 141,28 de milioane de dolari – record mondial pentru o statuie.

Printre panzele inaintate spre vanzare s-au mai numarat “Parlament la apus” de Monet, estimata la 35-45 de milioane de dolari si cumparata pentru 40,48 de milioane de dolari, respectiv “Bust de femeie” de Picasso, vanduta pentru 67,35 de milioane de dolari, cu 12 milioane mai mult decat fusese estimat.

Licitatiile de arta ale primaverii au inceput in New York pe 5 mai, cu arta impresionista si moderna la Casa Sotheby’s, care a inregistrat cu aceasta ocazie a doua cea mai profitabila sedinta, cu vanzari de 368,3 milioane de dolari.

 

Posteaza comentariu

*