X
Va recomandam sa cititi si:
10 aplicatii care iti aduc luxul pe smartphone

Daca ai bani, dar nu ai timp, probabil ca iti surade ideea de a-ti folosi telefonul mobil pentru a fi permanent conectat la lumea luxului....

Style | 23.06.2013 |

Christian Louboutin: De ce pantofii sunt un lux

Paulina by Christian Louboutin (SS 2013)

Pantofii fac parte din categoria acelor obiecte despre care lumea ar spune ca reprezinta o investitie – ii porti constant, in consecinta este OK sa cheltui multi bani pentru a-i avea. Poate ca de aceea incaltamintea a devenit un lux in ultimii ani, fiind mai scumpa decat numeroase accesorii sau obiecte vestimentare. Multi clienti sunt dispusi sa cheltuie oricat pentru a avea pantofii favoriti!

Dar designerul Christian Louboutin priveste scumpirea incaltamintei din alta perspectiva, mai putin legata de tendintele in moda, indicand cresterea costurilor de productie si a preturilor materialelor.

“Costa mai mult sa creezi pantofi in ziua de azi, iar asta din motive banale”, a declarat faimsoul designer francez pentru publicatia Times. Explicand de ce de la o vreme este mai costisitor sa produci incaltaminte in Europa, Louboutin a notat aprecierea euro fata de dolar si sporirea competitiei pentru achizitionarea materialelor din fabricile asiatice.

Unele companii de lux ajung chiar sa investeasca in vopsitorii proprii pentru a renunta la intermediari, dar nici aceasta nu este neaparat o solutie. Pantofii sunt pur si simplu foarte scumpi. Christian Louboutin a mai precizat ca in cazul sau costurile productiei s-au dublat in ultimii cinci ani, ceea ce ar explica de ce o pereche de pantofi negri semnati de el costa 2.645 de dolari.

Sunt si designeri care prefera sa faca eforturi pentru a mentine un anumit nivel al preturilor – Manolo Blahnik face asta de trei sezoane incoace -, dar in contextul in care clientii par dispusi sa plateasca oricat pentru incaltaminte, nu s-ar justifica retinerea designerilor in a creste preturile.

Christian Louboutin (50 de ani) este renumit pentru ca a reactualizat trendul pantofilor stiletto in anii 2000, incaltamintea cu talpi rosii fiind “semnatura” sa. Produse autentice Louboutin sunt disponibile in Marea Britanie in magazinele Harrods, Harvey Nichols, Selfridges, Joseph, Browns, Matches, Cricket, Cruise si online pe Net-A-Porter si The Outnet. Barneys, Saks Fifth Avenue, Neiman Marcus, Bergdorf Goodman si Nordstrom vand incaltaminte originala Louboutin in SUA, iar in Canada produsele sunt comercializate de Holt Renfrew si Davids.

Preturile pantofilor Louboutin variaza intre 495 si 6.000 de dolari, cei mai scumpi fiind incrustati cu cristale. Cea mai fidela clienta a designerului francez este scriitoarea Danielle Steel, care detine peste 6.000 de perechi de pantofi creati de el. Anual, Christian Louboutin vinde circa 700.000 de perechi de incaltaminte, in 2010 inregistrand venituri de 250 de milioane de dolari.

 

GALERIE FOTO

Christian Louboutin – MEN/WOMEN SS2013

Posteaza comentariu

*