X
Va recomandam sa cititi si:
10 aplicatii care iti aduc luxul pe smartphone

Daca ai bani, dar nu ai timp, probabil ca iti surade ideea de a-ti folosi telefonul mobil pentru a fi permanent conectat la lumea luxului....

Travel | 6.08.2015 |

Galleria, hotelul de sapte stele din Italia

Penthouse din Hotel Galleria

Burj Al Arab din Dubai, inaugurat in decembrie 1999 in urma unei investitii de 650 de milioane de dolari, este cunoscut ca fiind singurul hotel de sapte stele din lume. Aceasta clasificare nu a fost, insa, emisa de o institutie autorizata, astfel ca singurul hotel de sapte stele atestat oficial este o constructie din Italia.

Hotelul Seven Stars Galleria din Milano este situat in cladirea istorica Vittorio Emanuele II care dateaza din secolul al 19-lea. Fondatorul, Alessandro Rosso, a explicat ca hotelul sau, clasat la sapte stele de organizatia SGS din Geneva, intruneste toate conditiile pe care le presupune acest calificativ: ocupa o cladire istorica importanta pentru orasul care il gazduieste, include mai multe apartamente decat camere, iar oaspetii se bucura de privilegii pe care nu le-ar gasi in hotelurile de cinci stele.

Deschis in anul 2007 si situat in apropierea Domului din Milano, Galleria include un restaurant de lux cu specific italienesc si sapte apartamente, intre care un penthouse pe care regele Victor Emanuel al III-lea obisnuia sa il rezerve cand vizita Milano. Acest apartament cu suprafata de 580 de metri patrati costa 15.000 de euro pe noapte, cu mult mai mult decat celelalte sase apartamente, cu preturi pornind de la 1.500 de euro pe noapte, potrivit publicatiei Forbes.

Apartament din Hotel Galleria

Toate apartamentele hotelului Galleria, al carui design a fost conceput de arhitectul Ettore Mocchetti, sunt dotate cu aparate de aer conditionat, ofera acces gratuit la WiFi, au crame proprii, iar un asistent personal este pregatit pentru a satisface oricand cerintele fiecarui oaspete. Rosso a subliniat ca vizitatorii “fac regulile” pe parcursul sederii la hotelul de sapte stele, care de-a lungul vremii a gazduit numeroase VIP-uri, de la celebritati si sultani, pana la figuri politice.

Accesul in hotel se face discret de pe strada Via Silvio Pellico, intrarea fiind strajuita permanent de doi gardieni pentru ca miliardarii care il viziteaza sa se bucure de intimitate deplina. Fiecarui vizitator ii este asociat asistentul personal inca din momentul rezervarii. Instruiti ani la rand la scoala lui Alessandro Rosso, “majordomii trebuie sa cunoasca mai multe limbi straine, sa aiba o anumita varsta si, nu in ultimul rand, sa fie discreti”, dupa cum explica fondatorul hotelului Galleria. De obicei, misiunile unui asistent sunt de a face shopping de lux pentru client, a-i alimenta avionul personal, a-i prezenta in privat opere de arta, a-i pregati cina pe terasa hotelului, a-l insoti la SPA, a-i organiza intalniri de afaceri si a-i pregati bagajele.

Alessandro Rosso intentioneaza ca in urmatorii 10 ani sa isi extinda business-ul, pentru a introduce conceptul milanez al hotelului de sapte stele si in orase din afara Italiei si chiar a Europei. Urmatorul pas va fi deschiderea unui hotel de lux in Piata San Marco din Venetia, iar ulterior omul de afaceri isi va indrepta atentia catre Florenta, Roma, Istanbul si Shanghai.

 

GALERIE FOTO

Posteaza comentariu

*