X
Va recomandam sa cititi si:
10 aplicatii care iti aduc luxul pe smartphone

Daca ai bani, dar nu ai timp, probabil ca iti surade ideea de a-ti folosi telefonul mobil pentru a fi permanent conectat la lumea luxului....

Design | 22.06.2015 |

Pianul Fibonacci, limbaj comun pentru muzica si matematica

Pianul Fibonacci

Steinway & Sons a comandat maestrului artizan Frank Pollaro proiectarea pianului cu numarul 600.000 al companiei.

Pretiosul pian Fibonacci este construit manual, din abanos Macassar, iar denumirea sa provine de la celebra spirala care reprezinta principiile geometrice in natura. Spirala lui Fibonacci este detaliata pe capacul pianului a carui suprafata este decorata cu elemente din fildes si bronz.

 

Fibonacci, pianul de 2,4 milioane $

Crearea acestui pian pentru Steinway & Sons ma onoreaza si este totodata o provocare pentru mine. Stiind ca va deveni o parte importanta din istoria companiei, consider ca trebuie sa fie mai mult decat un obiect cu design deosebit, dar care sa transmita un mesaj profund prin aspect. Cand am avut in vedere cifra 600.000, spirala lui Fibonacci mi-a venit imediat in minte – modul in care aceasta continua sa creasca ramanand in acelasi timp fidela formei este similar cu procesul dezvoltarii companiei  Steinway & Sons de-a lungul timpului. Astfel, combinarea limbajului universal al muzicii cu matematica a inceput sa capete sens“, a explicat Frank Pollaro.

Pian din colectia Steinway & Sons

Realizat in 6000 de ore, pe durata a patru ani, pianul Fibonacci valoreaza 2,4 milioane de dolari si a fost dezvaluit recent in Beverly Hills, in cadrul unei petreceri VIP organizate la showroom-ul Steinway & Sons. Acesta va fi prezentat atat la o serie de evenimente din Statele Unite, cat si in UK, la expozitia de arta Masterpiece London 2015.

Pe langa Fibonacci, un model D, compania va crea o editie limitata cu sase piane din categoria B, cu design similar.

Frank Pollaro are o cariera de 30 de ani, timp in care a creat colectii cu peste 80 de obiecte din lemn rar, apreciate in toata lumea. Artistul a fondat compania Pollaro Custom Furniture si a obtinut numeroase premii, fiind considerat unul dintre cei mai buni designeri de mobilier din lume.

 

Steinway & Sons, pasiune si excelenta

Compania Steinway & Sons a fost lansata in New York in anul 1853 si este cel mai mare producator de piane la nivel mondial. Pianul cu numarul 100.000 a fost daruit Casei Albe din SUA si acum face parte din colectia institutului Smithsonian din Washington D.C., iar pianul cu numarul 300.000 inca se afla la Casa Alba. Pianele Steinway & Sons sunt realizate manual, folosind tehnici dezvoltate in urma cu circa 160 de ani. Compania, care opereaza o fabrica si in Hamburg, Germania, mai detine o revista despre muzica, precum si casa de discuri Steinway & Sons.

Pian Steinway Louis XV Sketch 1020

Steinway & Sons a fost fondata de imigrantul german Henry Engelhart Steinway intr-un apartament din Manhattan. Cand a decis sa infiinteze firma, Henry construise deja 482 de piane, iar al 483-lea si primul realizat sub brandul Steinway & Sons a fost vandut unei familii din New York, pentru 500 de dolari.

Urmatorii 50 de ani au insemnat pentru Henry si fiii sai inovatie si dezvoltare continua a mecanismelor acestui instrument muzical, iar descoperirile lor au definit pianul modern. Dupa moartea lui Henry Steinway, in 1871, fiii sai au preluat afacerea, pastrand mostenirea lasata de tatal lor. Afacerea a crescut, iar fabrica a fost mutata langa cartierul Astoria din Queens, New York, unde a fost construit si oraselul Steinway Village, care a ajuns sa aiba propriul oficiu postal, centru administrativ, parcuri si locuinte pentru angajatii Steinway.

A urmat deschiderea, in Hamburg (locul nasterii lui Henry Steinway), a unei fabrici in memoria fondatorului companiei, iar mai tarziu Steinway & Sons s-au extins in Berlin, Londra, Tokyo si Shanghai. In prezent, compania produce aproximativ 2500 de piane anual, care ajung in toata lumea, inclusiv in colectii private. Pianele profesionale Steinway sunt destinate concertelor, iar 9 din 10 sali pentru concerte din lume au in dotare un astfel de instrument.

In Romania, Senia este unic distribuitor al pianelor Steinway & Sons. In showroom-urile companiei pot fi admirate si testate atat pianele din gama principala Steinway, cat si cele din gamele secundare, Boston si Essex.

 

Posteaza comentariu

*