X
Va recomandam sa cititi si:
10 aplicatii care iti aduc luxul pe smartphone

Daca ai bani, dar nu ai timp, probabil ca iti surade ideea de a-ti folosi telefonul mobil pentru a fi permanent conectat la lumea luxului....

Art | 21.03.2013 |

Poenari – excelenta condeiului romanesc (Interviu)

Lucian Poenari

Ati auzit de Petrache Poenaru? Este romanul care a brevetat in Franta inventia “Condei portaret fara sfarsit, alimentandu-se el insusi cu cerneala”. Inventia sa, cunoscuta astazi drept “stilou”, a fost perfectionata in anul 1880 de Lewis Edson Waterman, care a obtinut un nou brevet si a ajuns un industrias prosper.

Tocul cu rezervor al lui Poenaru elimina zgarieturile de pe hartie sau scurgerile nedorite de cerneala si propunea solutii pentru imbunatatirea partilor componente pentru a asigura un debit constant de cerneala, precum si posibilitatea inlocuirii unor piese.

In ultimele decenii ale secolului XX, odata ce pixurile si obiectele pentru scris ieftine au inceput sa castige popularitate, stilourile au devenit o optiune mai putin abordata, ramanand mai degraba in atentia nostalgicilor. Astazi, insa, aceste instrumente clasice sunt din nou apreciate, parca mai mult ca oricand de femei si barbati deopotriva, devenind obiecte de colectie, accesorii moderne sau chiar forma de reprezentare a stilului personal si simbol al statutului.

Intr-o lume in care majoritatea obiectelor sunt automatizate, iar cele create manual par a fi desuete, maestrul Lucian Poenari a reusit sa dea alta semnificatie instrumentelor pentru scris, transformandu-le in accesorii elegante. Creatorul stilourilor cu acelasi nume personalizeaza instrumentele de scris si doreste sa le redea acea valoare pe care timpul le-a rapit-o. Fiecare pix sau stilou realizat de Lucian Poenari este special datorita lemnului, dar si a mainilor care niciodata nu reusesc sa urmeze un tipar fix. Maestrul ne-a acordat un interviu in exclusivitate, in cadrul caruia ne-a dezvaluit mai multe despre arta care il pasioneaza:

Luxul.ro: Cand si cum ati pornit aceasta afacere? Ce experienta anterioara aveti in ceea ce priveste realizarea instrumentelor de scris?

Stilou Majestic Blackwood

Lucian Poenari: Am pornit afacerea in urma cu aproape 5 ani, de la o idee initial “prosteasca”. Fiind pasionat de instrumente de scris si cautand informatii despre acestea am realizat  ca as putea sa le fac chiar eu, desi nu aveam experienta in acest domeniu… Mi-am cumparat instrumente, utilaje si unele subasamble din strainatate si am incercat. Rezultatul a fost peste asteptarile mele si, mai ales, peste asteptarile celorlalti. Transformarea acestui hobby in afacere s-a datorat clientilor care au inceput sa faca din ce in ce mai multe comenzi.

Luxul.ro: Vorbim despre o echipa dedicata realizarii de stilouri/pixuri sau va ocupati individual de aceasta activitate?

Lucian Poenari: Momentan, vorbim despre o  echipa mica, dar cu timpul speram sa devenim numerosi.

Luxul.ro: Ce anume il indeamna pe un tanar antreprenor sa creeze instrumente de scris clasice intr-o era a tehnologiei si vitezei?

Lucian Poenari: Creez aceste instrumente din pasiune,  din placere, iar din punctul de vedere al afacerii am intrat pe o nisa de piata care nu era exploatata.

Luxul.ro: Carui segment de consumatori va adresati?

Lucian Poenari: In primul rand ne adresam persoanelor care apreciaza frumosul, arta. Avand in vedere ca majoritatea pixurilor/stilourilor sunt cumparate pentru a fi oferite cadou, clientii sunt variati: de la studenti, pana la oameni de afaceri, politicieni si de asemenea mari companii romanesti sau straine.

Luxul.ro: Ce tip de materiale folositi si cum le procurati?

Lucian Poenari: Pentru a confectiona stilourile folosim lemn exotic (din Australia, America Centrala, Africa, jungla amazoniana, etc.) pe care il procuram de la distribuitori din strainatate.

Majestic, stilou din caseina

Luxul.ro: Care este cel mai complex/inedit design pe care l-ati creat pana acum?

Lucian Poenari: Am creat mai multe stilouri de exceptie, de-a lungul anilor, dar  preferatul meu a fost un stilou lucrat din caseina.

Luxul.ro: Care este cel mai scump pix/stilou pe care l-ati creat? Prin ce caracteristici se remarca?

Lucian Poenari: Cel mai scump stilou confectionat a fost creat in exclusivitate pentru un pasionat, mai bine zis, un colectionar de astfel de instrumente, iar valoarea lui a depasit 2.500 de lei.

Luxul.ro: Care sunt cel mai bine vandute produse? Aveti in plan diversificarea portofoliului?

Lucian Poenari: Cel mai bine vandute produse sunt cele din gama Baron si Majestic.

Luxul.ro: Ce vanzari ati avut in 2012 si ce estimari aveti pentru 2013?

Lucian Poenari: In fiecare an dublam vanzarile fata de anul precedent, iar in 2013 speram sa le triplam.

Luxul.ro: Va adresati doar clientilor din Romania sau ati vandut produse si in strainatate?

Lucian Poenari: Majoritatea clientilor sunt din Romania, dar avem comenzi si din strainatate.

Luxul.ro: Cum alegeti sa va promovati pasiunea devenita business?

Lucian Poenari: Punem accent foarte mare pe lucrul direct cu clientii, pentru a le afla exact preferintele, iar din acest motiv folosim ca modalitate de comercializare site-ul nostru, Poenari.ro. Metodele de promovare sunt preponderent online: motoare de cautare, retele de socializare, dar cea mai benefica modalitate  de promovare sunt produsele noastre deoarece mai mult de jumatate dintre clientii nostri  au mai cumparat  produsele sau  le cumpara la recomandarea altor clienti.

Luxul.ro: Stilourile/pixurile pe care le creati pot fi personalizate? Ce plus aduce personalizarea unui stilou pentru client, din punct de vedere “emotional”?

Lucian Poenari: Toate produsele noastre pot fi personalizate, oferind un plus de valoare sentimentala  si de unicitate.

GALERIE FOTO

Foto: poenari.ro

 

Posteaza comentariu

*