X
Va recomandam sa cititi si:
10 aplicatii care iti aduc luxul pe smartphone

Daca ai bani, dar nu ai timp, probabil ca iti surade ideea de a-ti folosi telefonul mobil pentru a fi permanent conectat la lumea luxului....

Art | 16.03.2015 |

PREMIERA: Adrian Ghenie in licitatiile din Romania

Adrian Ghenie, Self-portrait with Laurels

Lavacow, prima casa de licitatii de arta exclusiv online din Estul Europei, prezinta publicului pentru prima oara o opera de Adrian Ghenie, artistul roman al momentului in Occident. Acest eveniment marcheaza si prima licitatie din Romania care ofera spre vanzare o opera de Ghenie, al carui record de autor este de aproape 2 milioane de euro pentru opera “The Fake Rothko” tranzactionata la Sotheby’s Londra in mai 2014.

De asemenea, Licitatia Lavacow Spring Auction, de luni, 30 martie, ora 21:00, va propune iubitorilor de arta pe celebrii Salvador Dalí, Joan Miró, Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Simon Hantaï, alaturi de opere ale artistilor contemporani Dan Perjovschi, Sorin Ilfoveanu, Harry Guttman, Valeriu Mladin.

In licitatie, Adrian Ghenie va fi prezent cu un autoportret, in tehnica uleiului, realizat in 2000 – 2001, Self-portrait with Laurels. Autoportretul a fost frecvent exploatat de artist, insa, in acest caz, pictura aminteste de subiectele mitologice din arta clasica si abordarea cromatica a lui Tintoretto. Ceea ce-l diferentiaza pe Ghenie este dinamismul pensulatiei in maniera picturii lui Francis Bacon.

Desi realizata la inceputul carierei, acum mai bine de 10 ani, opera Self-portrait with Laurels anticipeaza efervescenta artei lui Ghenie din prezent, care a devenit in timp record, la 37 de ani, revelatia anului in licitatiile internationale de arta contemporana din 2014, conform unui clasament realizat de platforma online artnet.com. Opera este o ocazie unica pe piata romaneasca de arta si se adreseaza unui colectionar sau investitor cu viziune globala.

Adrian Ghenie este considerat unul dintre cei mai de succes artisti est-europeni, atat din punct de vedere comercial, fiind tranzactionat de marile case de licitatii internationale Sotheby’s si Christie’s, cat si din punct de vedere al relevantei creatiei sale pentru arta contemporana.

Nascut in Baia-Mare, in 1977, pictorul a absolvit Universitatea de Arte si Design din Cluj, iar stilul picturilor sale a fost comparat cu cel al lui Francis Bacon. In 2014, lucrarea sa The Fake Rothko a fost vanduta pentru 2,428,140 de dolari.

Operele semnate de Ghenie se afla in cele mai mari colectii de arta din lume precum cele ale Centrului Pompidou (Paris), SFMOMA (San Francisco), Muzeului Hammer si Muzeului de Arta Contemporana (Los Angeles), S.M.A.K. (Ghent). Lucrarile sale au fost incluse in expozitii la Palazzo Grassi, Fundatia François Pinault (Venetia), Tate Liverpool, Fondazione Palazzo Strozzi (Florenta), Galeria Pace (New York).

In 2015, Adrian Ghenie va reprezenta Romania la a 56-a editie a Expozitiei Internationale de Arta la Biennale di Venezia, considerata cel mai prestigios eveniment pentru arta contemporana, cu proiectul Darwin’s Room.

Simon Hantai, Scraping on Buick

Loturile pot fi vizionate online pe site-ul www.lavacow.com, unde cei interesati pot lasa oferte de achizitie. Perioada de ofertare se va incheia pe 30 martie, la ora 21:00, cu licitatia online live Lavacow Spring Auction, cand veti avea ocazia sa participati la viitorul licitatiilor de arta si sa va adjudecati opere emblematice ale unor importanti artisti postbelici si contemporani.

Lansata in mai 2014, in cadrul primului targ international de arta din Romania, ART SAFARI Pavilionul de Arta Bucuresti, platforma Lavacow.com este prima initiativa care ofera iubitorilor de arta din toata lumea un spatiu virtual in care pot licita pentru lucrari de artisti contemporani din Europa de Est. Singularitatea conceptului propus de Lavacow consta in “The Revolutionary Auction Room” care permite utilizatorilor sa experimenteze fiorul unei licitatii de arta intr-o simulare online de tip joc. Fiecare utilizator isi poate personaliza prezenta printr-un avatar, poate folosi un alias si afisa public tara sa de provenienta. Licitatiile Lavacow au loc cu frecventa lunara.

Posteaza comentariu

*