X
Va recomandam sa cititi si:
10 aplicatii care iti aduc luxul pe smartphone

Daca ai bani, dar nu ai timp, probabil ca iti surade ideea de a-ti folosi telefonul mobil pentru a fi permanent conectat la lumea luxului....

Design | 11.06.2015 |

Probabil cel mai ciudat mall din lume

Dongfeng Shopping Mall

In China va fi construit un centru comercial care se “scalda” in originalitate din punct de vedere al designului.

Dongfeng Shopping Mall face parte din proiectul Dongfeng City si va fi construit intr-o zona rezidentiala din orasul Zhengzhou, pe suprafata de 350.000 de metri patrati. Structura colosala cu tematica marina va avea noua etaje, un spatiu pentru socializare creat in jurul unei fantani arteziene, numeroase restaurante, magazine si un hotel.

Pana aici, nimic deosebit, nu-i asa? Elementul care diferentiaza acest mall de alte astfel de constructii este un acvariu vertical enorm pe care arhitectii americani de la amphibanArc l-au inclus in designul futurist, inspirat de conceptul chinezesc al “cornului abundentei”.

Scopul este de a crea un centru urban cu atmosfera vibranta, care sa ofere numeroase optiuni pentru petrecerea timpului liber clientilor de toate varstele, celebrand diversitatea culturala. Etajul al cincilea va fi cu siguranta atractiv pentru vizitatori deoarece acestia vor avea ocazia sa se plimbe cu gondole de-a lungul unui canal de apa. De asemenea, entuziastii vor avea la dispozitie un lift transparent care va circula in interiorul acvariului vertical situat in centrul mall-ului si vor putea admira fauna marina.

Interioul noului centru comercial, luminat integral de LED-urile amplasate pe acoperis, va fi dominat de gradini cu plante naturale si va deveni astfel un microclimat in Zhengzhou, care este unul dintre cele mai poluate orase din China.

 

 GALERIE FOTO

 

Posteaza comentariu

*