X
Va recomandam sa cititi si:
10 aplicatii care iti aduc luxul pe smartphone

Daca ai bani, dar nu ai timp, probabil ca iti surade ideea de a-ti folosi telefonul mobil pentru a fi permanent conectat la lumea luxului....

Sport, Wellness | 30.09.2014 |

Salonul Calului a ajuns la a treia editie

Salonul Calului 2014

Primul week-end al Salonului Calului a oferit spectatorilor prezenti in tribune un program de mare clasa, combinand spectaculos arta si sportul echitatiei. Ceremonia oficiala de deschidere, care a avut loc sambata, a fost marcata de o defilare impresionanta a tuturor protagonistilor acestei editii: calareti in uniforme de gala, trapasi cu surki (trasurica), cai de galop, ponei si atelaje.

Momentul culminant al zilei de sambata l-a constituit ceremonia de acordare a Inaltului Patronaj de catre Alteta Sa Regala Principele Nicolae al Romaniei incepand cu aceasta editie a Salonului Calului. Brevetul Inaltului Patronaj fost inmanat conducerii Clubului Equestria de Alteta Sa Regala Principele Nicolae al Romaniei, a carui prezenta a fost salutata protocolar de 8 calareti imbracati in uniforme de gala, care au defilat in fata tribunei oficiale. In cadrul ceremoniei au rasunat acordurile Imnului Regal, precum si ale Marsului Carol I.

In continuarea evenimentului, Alteta Sa Regala a asistat la proba de sarituri peste obstacole, Trofeul Equestria. La finalul probei, Principele Nicolae a inmanat trofeul castigatorului si a felicitat participantii la competitie.

Pe tot parcursul week-end-ului a urmat un amplu program de demonstratii si parade, dresaj sportiv pe muzica, cascadorii calare, elemente de spectacol cu ponei, show-uri ecvestre si moto, demonstratii de curse de trap si de galop, demonstratii de voltije, concurs de atelaje, oferite cu eleganta de catre profesionisti si amatori ai sportului echitatiei, care au evoluat in manej.

Prima parte a manifestarilor sportive gazduite de Salonul Calului a inclus Concursul National de sarituri peste obstacole (CSN), constand din 11 probe cu diferite niveluri de dificultate si categorii de varsta.

Trofeul Equestria, care incununeaza o proba de sarituri peste obstacole dificila, a fost castigat, sambata, de Ionut Ursache de la Clubul AER & Horses, cu calul Vienna, urmat de Norbert Schumann de la CSA Steaua, cu calul Brutus si de Luxa Ruxandariu de la Clubul Felix Topescu cu calul Bamboo.

Cupa Salonul Calului, cea de-a doua proba importanta a CSN, i-a revenit calaretului Norbert Schumann de la CSA Steaua cu calul Cooper Crek, urmat pe locul 2 de Ionut Ursache de la AER & Horses cu calul Vienna, si de Claudiu Gheorghe, de la Clubul CSA Steaua, cu calul Gemilio LCS. Fondul de premiere din Competitia Nationala s-a ridicat la 28.000 RON.

A doua parte a Salonului Calului propune, in intervalul 2-5 octombrie, competitii sportive acreditate international de Federatia Internationala de Echitatie (FEI) in sistem CSI* CSIYH*, CSIAm-B. Sunt asteptati in competitie peste 150 de cai si sportivi din Franta, Italia, Croatia, Belgia, Bulgaria, Grecia, Turcia, Ungaria, care vor concura in 15 probe dotate cu premii in valoare totala de peste 70.000 de RON.

A 3-a editie a Salonului Calului, cea mai importanta manifestare anuala a sportului echitatiei din Romania, se desfasoara intre 26 septembrie si 5 octombrie, la Clubului Equestria, situat pe DN 1 Snagov – sat Tancabesti.

Clubul Equestria a fost infiintat in anul 2010 de Dr. Ozana si Cristian Moraru. Este situat in zona Snagov, sat Tancabesti pe o suprafata de 2,5 hectare din care 1 hectar il reprezinta constructia clubului la sol. Equestria dispune de terenuri de concurs și manej, padocuri, 80 de boxe pentru cai, manejuri acoperite, tribune pentru 500 de spectatori, si detine 65 cai (28 proprii si 37 in pensiune) din cele mai frumoase rase. Clubul permite plimbari in aer liber in imprejurimi și organizeaza permanent lecții de echitație pentru copii și amatori. Dotarile sunt completate de un hotel și un restaurant cu o capacitate de 50-60 de persoane, precum și o terasa exterioara. Equestria organizeaza competiții regulate de echitație pentru profesioniști, dar și pentru copii și amatori.

 

GALERIE FOTO

 

 

Sursa foto: romaniaregala.ro

Posteaza comentariu

*