X
Va recomandam sa cititi si:
10 aplicatii care iti aduc luxul pe smartphone

Daca ai bani, dar nu ai timp, probabil ca iti surade ideea de a-ti folosi telefonul mobil pentru a fi permanent conectat la lumea luxului....

Motor | 7.10.2015 |

Tesla Model X, soimul electric

Tesla Model X are portiere Falcon Wings

Multasteptatul SUV electric al companiei Tesla Motors a fost dezvaluit de Elon Musk saptamana trecuta, in fata a cel putin 1.000 de persoane prezente la evenimentul organizat in apropierea fabricii Tesla din Fremont, California.

Tesla Model X este primul SUV 100% electric al companiei si a treia intrare a producatorului pe piata masinilor electrice. Printre primii clienti care vor conduce Tesla Model X se numara investitorul Steve Jurvetson (Draper Fisher Jurvetson), care a platit cel putin 132.000 $ pentru un exemplar din editia limitata Founders, acesta fiindu-i dezvaluit de Elon Musk la evenimentul de lansare. Proprietarul Tesla i-a rezervat o masina si co-fondatorului Google Sergey Brin.

Compania a prezentat prima data conceptul SUV-ului electric in 2012, cu obiectivul initial de a-l lansa la sfarsitul anului 2013, dar desi lansarea a fost amanata de mai multe ori, precomenzile au fost acceptate, astfel ca exista circa 30.000 de clienti care asteapta sa intre in posesia autovehiculelor.

Model X a fost lansat in septembrie

Una dintre cele mai interesante caracteristici ale modelului X sunt usile din spate cu deschidere verticala, element distinctiv datorita caruia masina a fost comparata de presa straina cu un soim.

Portierele de tip Falcon Wings faciliteaza accesul si la al treilea rand de scaune care pot gazdui doi pasageri. Randul al doilea de scaune poate fi configurat pentru doi sau trei pasageri.

Proprietarul Tesla, Elon Musk, a declarat ca siguranta este factorul principal care sta la baza construirii noului model, iar faptul ca acesta a obtinut rating de 5 stele “la toate categoriile” reprezinta dovada ca Model X este unul dintre cele mai sigure SUV-uri din lume.

Pentru productia de serie, Tesla Model X este disponibil in doua versiuni: 90D ajunge de la 0 la 100 km/h in 4,8 secunde si are doua motoare, unul in fata si unul in spate, care dezvolta cate 259 CP, iar P90D este capabil sa ajunga de la 0 la 100 km in 3,8 secunde sau in 3,2 secunde daca este dotat cu Ludicrous Speed Upgrade. Acesta are tot doua motoare, unul in fata de 259 CP si unul in spate de 503 CP.

Pretul celui mai ieftin model X va fi cu circa 5.000 $ mai mare decat al modelului S, care porneste de la 75.000 $, potrivit wsj.com. Tesla ar putea lansa urmatoarea masina electrica in 2017.

Tesla Model X

Posteaza comentariu

*