X
Va recomandam sa cititi si:
10 aplicatii care iti aduc luxul pe smartphone

Daca ai bani, dar nu ai timp, probabil ca iti surade ideea de a-ti folosi telefonul mobil pentru a fi permanent conectat la lumea luxului....

Art | 7.07.2015 |

Un sculptor roman, la Art Monaco 2015

Giulian Dumitiru

Romania va fi reprezentata de sculptorul Giulian Dumitriu la evenimentul Art Monaco 2015 care va avea loc intre 9 si 12 iulie in Monte Carlo. Evenimentul reuneste galerii de arta celebre, dar si zece sculptori din diverse tari, considerati de echipa de selectie ca fiind printre cei mai importanti artisti ai momentului. Art Monaco, eveniment select si selectiv, va fi inaugurat in prezenta Printului Albert de Monaco, a unor critici recunoscuti si colectionari de marca.

“Este o mare bucurie faptul ca juriul Art Monaco mi-a dat sansa de a reprezenta Romania intr-un eveniment de o asemenea anvergura. Lucrarile pe care le voi expune sunt inspirate de ceea ce as putea numi the other reality. Materializarea acestei viziuni a presupus eforturi foarte mari si, adesea, atingerea limitelor fizice. Dar cred ca doar prin fortarea limitelor, prin slefuire pana la epuizare si prin sublimarea materiei fruste intr-o alta realitate, revelata, bronzul sau piatra capata sens si, in cele din urma, viata”, declara sculptorul Giulian Dumitriu.

Printre lucrarile expuse la Art Monaco va fi si sculptura Higher Together, creata de Giulian Dumitriu pentru a ilustra valorile companiei JTI: Enterprising, Open, Challenging. Artistul exploreaza in lucrarile ultimilor ani si un gen de nisa, un neorealism contemporan abstract care, fara a fi asimilat artei industriale, raspunde cautarilor legate de identitatea artistica a corporatiilor, cu referire la branding si valori exprimate plastic.

Art Monaco 2015

Nascut in 1971, la Bacau, intr-o familie de artisti, Giulian Dumitriu este absolvent al Academiei de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu”, unde l-a avut ca mentor pe Mihai Buculei. Sculptorul roman este prezent in expozitii personale si de grup in Bucuresti, Milano, Amsterdam, Paris si Toronto, iar lucrarile sale se regasesc in colectii private din Romania, Italia, Franta, Canada, Statele Unite si Elvetia.

Artistul se poate mandri, printre altele, si cu realizarea unor sculpturi monumentale din bronz, cum sunt cele care ii reprezinta pe Tristan Tzara si pe Ion Ghica. In 1996, artistul a contribuit la restaurarea celebrului Palat Ghica.

In ultimii ani, arta contemporana romaneasca a devenit din ce in ce mai apreciata, la loc de cinste in marile galerii ale lumii, dar si in marile colectii. Si iata ca nu numai pictura, reprezentata prin artisti ca Adrian Ghenie, ci si sculptura romaneasca intra in acest club select.

 

Sursa foto: Cotidianul

Posteaza comentariu

*