X
Va recomandam sa cititi si:
10 aplicatii care iti aduc luxul pe smartphone

Daca ai bani, dar nu ai timp, probabil ca iti surade ideea de a-ti folosi telefonul mobil pentru a fi permanent conectat la lumea luxului....

Travel | 12.09.2016 |

Valley 21, primul complex montan de locuinte eco

Prima casa eco din complexul Valley 21

Pe 10 septembrie am asistat la inaugurarea complexului ecoturistic montan Valley 21, situat in abruptul nordic al Muntilor Ciucas, in apropiere de localitatea Vama Buzaului, judetul Brasov.

Lansarea a avut loc pe acordurile Rapsodiei Romane de George Enescu, in interpretarea artistilor Filarmonicii Brasov. Cei prezenti la eveniment au putut admira prima casa de vacanta din complexul ecoturistic realizat in urma unei investitii romano-olandeze si a unui parteneriat public-privat cu autoritatile locale.

Valley 21 imbina tehnologia de ultima ora cu cele mai eficiente solutii ecologice. Dezvoltarea noii statiuni montane inseamna totodata crearea de noi locuri de munca pentru localnici. Ideea de a construi o statiune intr-o zona montana superba a venit in anul 2010, iar constructia primei case a inceput dupa ce au fost îndeplinite toate conditiile legate de mediu. Valoarea totala a investitiei este de circa 15 milioane de euro.

Bucatarie

„Am ales Vama Buzaului, Transilvania, pentru frumusetea neatinsa a locurilor si autenticitatea traditiilor. Proiectul nostru este ecologic, in armonie cu peisajul si natura. Alimentarea complexului se face direct din izvoare, lumina provine de la panourile solare, incalzirea este cu surse regenerabile.

In plus, pastram confortul unei locuinte premium si oferim facilitati pentru rezidenti precum: intretinerea locuintei, inchiriere, un centru hospitalier”, a declarat Gerard Doedee, unul dintre fondatorii Valley 21, proiect realizat in baza unui parteneriat public-privat in privinta terenului, incheiat intre investitori romani si olandezi si primaria Vama Buzaului.

Primarul comunei Vama Buzaului, Tiberiu Nicolae Chirilas, si-a exprimat convingerea ca acest proiect va contribui la dezvoltarea turismului in zona si la creșterea notorietatii acesteia.

 

Valley 21, o noua dimensiune a luxului

Scari interioare

Complexul ecoturistic montan Valley 21 va functiona in regim de tip condominium si va fi alcatuit din 68 de case individuale si un centru de facilitati. Proiectul urmeaza a fi realizat in totalitate pana in anul 2020, pe suprafata de 68 ha, pe teritoriul administrativ al comunei Vama Buzaului din judetul Brasov.

Atat arhitectura cat si solutiile alese pentru accesul la utilitati tin cont de principiul sustenabilitatii energetice si de impactul cat mai redus asupra mediului inconjurator. De exemplu, incalzirea se va face cu seminee de ultima generatie care consuma foarte putina energie.

Arhitectii italieni Luca Fornaroli si Giulia Valentini, in stransa colaborare cu firma de arhitectura peisagistica Stijlgroep Architects din Rotterdam, au creat o casa care pastreaza linia naturala a terenului, fara a pierde din confortul unei locuinte unice.

Baie

Locuintele construite din materiale eco friendly se afla la un pas de Rezervatia Naturala Valea Zimbrilor si au dimensiuni generoase. Este vorba despre patru tipuri de case, cu suprafete cuprinse intre 92 mp si 118 mp, avand preturi de la 167.500 de euro pana la 285.000 de euro cu TVA inclus.

Ecocomplexul montan are interioare proiectate in asa fel incat sa foloseasca la maximum fiecare metru patrat. Solutii ingenioase, ambianta placuta… totul este gandit astfel incat locuitorilor caselor de vacanta sa nu le lipseasca nimic din confortul cu care sunt obisnuiti in viata de zi cu zi, dar sa primeasca ceva in plus: priveliste superba, liniste si relaxare la intaltime.

Proiectul Valley 21 este certificat de Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi prin programul Green Homes, care dezvolta si implementeaza un sistem national de standarde si certificari pentru cladirile verzi. Puteti afla mai multe despre proiect de pe site-ul oficial, valley21.ro.

 

GALERIE FOTO

Posteaza comentariu

*