X
Va recomandam sa cititi si:
10 aplicatii care iti aduc luxul pe smartphone

Daca ai bani, dar nu ai timp, probabil ca iti surade ideea de a-ti folosi telefonul mobil pentru a fi permanent conectat la lumea luxului....

Design | 5.05.2015 |

WaterNest, cabana high-tech plutitoare

WaterNest exterior

Creat pentru a pluti pe ape line, “cuibul” WaterNest al britanicilor de la EcoFloLife este o constructie sustenabila aparte, realizata din aluminiu reciclat si cherestea laminata.

Cabana moderna cu forma elipsoidala ofera tot confortul necesar si chiar mai mult, putand gazdui lejer o familie cu patru membri pe suprafata sa de 100 de metri patrati. Cu balcoane sculptate de-a lungul lateralelor lungi si ferestre care permit luminii naturale sa patrunda din plin, locuinta plutitoare este rezistenta la impact si coroziune, neavand nevoie de intretinere  intensa.

Interiorul este dotat cu podele din lemn de tec rezistente la variatii de temperatura, umezeala intensa si salinitate crescuta, iar baia si bucataria au suprafete din material versatil DuPont Corian, rezistent la mucegai si bacterii. Sistemul de alarma al casei poate fi conectat la smartphone si porneste automat in cazurile in care locuinta este accesata fortat, exista scurgeri de apa sau gaze si apar pene de curent. In plus, chiar daca este plecat, proprietarul poate vedea fiecare camera prin intermediul unui circuit TV inchis.

Sofisticata locuinta este creatia arhitectului italian Giancarlo Zema si poate fi ancorata pe ape adanci de cel putin doi metri. Asemenea unui catamaran, structura are centrul de greutate la nivel scazut, echilibrul componentelor sale fiind perfect distribuit pentru stabilitate. Cabana luminata cu LED-uri are 60 de metri patrati de panouri fotovoltaice pe acoperis si poate produce peste 4 KW de energie intr-o zi daca este asezata intr-un loc insorit – mai mult decat suficient pentru a se sustine, avand in vedere ca necesarul zilnic este de circa jumatate.

WaterNest interior

In ciuda caracteristicilor “green”, WaterNest este la fel de tehnologizata ca o locuinta high-end, avand majoritatea dotarilor automatizate, astfel incat proprietarii sa poata verifica si controla de la distanta temperatura din interior, intensitatea luminii, frecventa sunetului, sistemele de entertainment, consumul de apa si curent.

La nevoie, resedinta futurista poate fi dezasamblata, transportata si personalizata in ceea ce priveste forma si dimensiunea. Aceasta ofera diferite optiuni de configurare care ii depasesc scopul rezidential, putand fi amenajata fie sub forma unui birou/laborator cu retea de computere sau a unui atelier/galerie cu spatiu de depozitare si garderoba, fie ca lounge/restaurant care poate gazdui pana la 40 de persoane.

Pretul casei complet mobilate porneste de la 500.000 de euro, pentru unitatea cu suprafata de 60 de metri patrati, ajungand la 800.000 de euro pentru cea cu suprafata de 100 de metri patrati (desi pot fi comandate si variante mai mari, pentru sume pe masura).

WaterNest nu este prima constructie sustenabila a arhitectului Giancarlo Zema. Acesta a mai realizat proiecte adaptabile mediului acvatic, intre care locuinta eco Jelly-Fish 45, o constructie circulara cu patru nivele si lounge subacvatic; Amphibious 1000, primul hotel semiscufundat cu apartamente plutitoare; Trilobis 6, un iaht eco dotat cu periscop. Zema a semnat si colectiile de mobilier disponibile in catalogul companiei EcoFloLife, de la paturi, mese si scaune, pana la corpuri de iluminat, dulapuri si noptiere, toate create din materiale eco, intre care cartonul reciclabil rezistent la flacari.

 

GALERIE FOTO

Posteaza comentariu

*